Stichting Events2Cancer ontvangt donatie

Onze Ambassadeurs
4 juli 2018
5e editie KWF Benefiet Gala groot succes
6 oktober 2018

Stichting Events2Cancer ontvangt donatie

Stichting Events2Cancer heeft van het Dr. C.J. Vaillant Fonds een donatie mogen ontvangen van €8022,70,-.De vereniging heeft middels deze donatie bijgedrage met als doel om zoveel mogelijk kosten om te zetten in opbrengst om het vervolgens aan het einde van de avond te kunnen overhandigen aan KWF Kankerbestrijding. KWF Kankerbestrijding zal de opbrengst van het KWF Benefiet Gala gebruiken t.b.v. onderzoek naar kanker.

Het Dr. C.J. Vaillant Fonds is het goede doelen fonds van de Landelijke vereniging crematoriums (LVC). Zij ondersteunt, sinds 1997, een breed pallet aan goede doelen en waardevolle initiatieven.

De LVC verkrijgt de inleg voor het fonds uit metalen en edelmetalen die bij een crematie, naast de as van de overledenen, achter blijven. Deze metalen zijn bestand tegen de hoge temperaturen en als zodanig ook duidelijk herkenbaar. Het betreft hier vooral de hoogwaardige materialen die worden gebruikt voor kunstgewrichten en andere chirurgische materialen. Juist omdat deze materialen hoogwaardig zijn, zijn ze in de regel ook kostbaar. Nadat de hoogwaardige metalen uit de crematie-as zijn verwijderd, worden deze in het crematorium bewaard. Gespecialiseerde bedrijven verzamelen ze én dragen vervolgens zorg voor de recycling van de basismaterialen. Deze worden gebruikt als grondstof voor verschillende industrieën, zoals bijvoorbeeld de vliegtuigbouw. Ook edelmetalen (zoals bijvoorbeeld goud) worden soms in de as aangetroffen.

Het bestuur van Events2Cancer is zeer verheugd met de prachtige donatie van het Dr. C.J. Vaillant Fonds. “Met deze prachtige donatie kunnen wij het Gala bijna kosteloos organiseren. Wat betekend dat alle opbrengsten, mits alle stoelen tijdens de avond bezet zijn, van de tafelverkoop, veiling en loterij in zijn geheel zal worden geschonken aan onderzoek naar kanker. En dat is ook de reden dat wij deze prachtige avond organiseren” aldus voorzitter Jeroen Muller.

Het KWF Benefiet Gala, georganiseerd door Stichting Events2Cancer, vindt plaats op donderdag 4 oktober 2018 in de Oranjerie van Hotel & Landgoed Groot Warnsborn. Tijdens deze avond wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker. Tijdens de avond kunnen de gasten genieten van een 4-gangen diner, diverse optredens van o.a. Jennie Lena en Tommie Christiaan en vindt er een loterij en een veiling plaats. Tafels worden per 10 personen verkocht voor €1250.-.  Op www.kwfbenefietgala.nl vindt u meer informatie over de avond.

Geef een reactie